Elfordon fastighetsskötsel Uppsalahem

Uppsalahem satsar vidare på eldrivna arbetsfordon från E-TRON AB

I sin fortsatta satsning på hållbarhet har Uppsalahem, Uppsalas ledande bostadsbolag, återigen vänt sig till oss på E-TRON AB för att förstärka sin fordonspark. Denna gång är det det smidiga eldrivna arbetsfordonet PRO Litium Carrier XL som valts för användning inom Uppsalahems fastighetsskötsel.

PRO Litium Carrier XL representerar det senaste inom elfordonsdesign och teknologi. Det robusta chassit tillverkat i aluminium och rostfritt stål, litiumbatteri och den kraftfulla motorn med högt vridmoment gör Carrier XL till en verklig arbetshäst redo för de mest krävande uppgifterna. Som dessutom är nästintill underhållsfri.

Batteriet är utrustat med ett värmepaket som säkerställer att fordonet startar problemfritt även under de mest kallaste vinterdagarna. Med en ombordladdare och Typ 2-uttag kan fordonet laddas enkelt och effektivt i både vanliga eluttag och laddboxar.

Fordonet har trots sin storlek en imponerande lastkapacitet på ca. 400 kg. Motor och batteristorlek anpassas efter kundens specifika behov, och garanterar drift under en hel arbetsdag utan behov av mellanladdning.

Carrier XL är klassificerad som Motorredskap klass II och når en topphastighet på 30 km/h, vilket innebär att den får framföras på allmän väg med enbart AM-behörighet eller traktorkort.

Du hittar fler eldrivna arbetsfordon som är lämpade för fastighetsskötsel här, och samtliga våra eldrivna modeller ser du på denna sida.

Uppsalahem har länge varit en föregångare inom miljövänlig och hållbar fastighetsförvaltning. Med ett bestånd av drygt 17 000 bostäder och ungefär 30 000 Uppsalabor som hyresgäster, har bolaget en viktig roll i stadsutvecklingen. Genom att investera i elfordon som PRO Litium Carrier XL, visar Uppsalahem sitt engagemang för miljön som också går hand i hand med deras medlemskap i Uppsala klimatprotokoll samt Allmännyttans klimatinitiativ. Dessa initiativ syftar till att skapa en fossilfri allmännytta senast år 2030 och minska energianvändningen. Uppsalahems investering i Carrier XL är ett viktigt steg mot att uppnå dessa ambitiösa miljömål.

Publicerades: 18 december, 2023