Eldrivet arbetsfordon PRO Litium ART 4x4 midjestyrd stor

Midjestyrt eldrivet arbetsfordon med fyrhjulsdrift för kyrkogårdar och parker

E-TRON AB har i samarbete med fordonstillverkare utvecklat ett eldrivet arbetsfordon anpassat för park- och kyrkogårdsförvaltning. 

PRO Litium ART 4×4 är ett starkt, midjestyrt 100% eldrivet arbetsfordon speciellt framtagen för arbete på kyrkogårdar eller vid parkförvaltning. Fordonet är fyrhjulsdrivet och drivs av 2 st 51V 3 kW AC-motorer och litiumbatteri. Lastkapaciteten ligger på ca. 1000 kg och dragkapaciteten på 3000 kg. 

Fordonet får framföras på allmän väg och har en topphastighet på 30 km/h vilket gör att den får köras med endast AM-behörighet eller traktorkort. Det underlättar för personal utan B-körkort eller t ex yngre sommarjobbare att få framföra fordonet.

PRO Litium ART 4×4 har starka AC-motorer, kraftigt chassi, servostyrning, skivbromsar runt om, eluppvärmd framruta samt litiumbatteri som standard.

Tack vare midjestyrningen och att fordonet endast är ca. 125 cm brett får den en oerhört bra svängradie och framkomlighet på smala gångvägar. Perfekt för att smidigt ta sig fram inne på en kyrkogård eller park.

PRO Litium ART 4×4 kan levereras med funktionsanpassade flak eller annan tillämpning. Exempel på påbyggnader:

  • Flak med/utan lövlämmar
  • Hydrauliskt tippbart flak
  • Flak med kärlvändare
  • Högtryckstvätt/spolning på flak
  • Sandspridare på flak

Mer information om fordonet finns på: https://etron.se/nya-elfordon/pro-litium-art-4×4-kyrkogardar/

Publicerades: 11 juni, 2020