Elfordon Köpings pastorat

Köpings pastorat utökar sin fossilfria fordonspark med PRO Litium 3300

Köpings pastorat har nu tagit ännu ett steg mot en grönare och mer hållbar drift genom sitt inköp det eldrivna arbetsfordonet PRO Litium 3300 från E-TRON AB. Utbytet ut sina fossildrivna arbetsfordon till eldrivna är inte bara ett tecken på miljömedvetenhet, utan är också en investering i effektivitet och långsiktighet för skötseln av deras kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen på Köpings pastorat ansvarar för löpande underhåll av gravplatser och grönområden. Det ställer krav på att fordonen kan hantera både tunga och krävande arbetsuppgifter.

En av de mest framträdande egenskaperna hos PRO Litium 3300 är dess höga last- och dragkapacitet vilket gör den till ett idealiskt fordon för kyrkogårdsarbetet. Fordonets konstruktion i aluminium och rostfritt stål garanterar dess hållbarhet, medan det integrerade litiumbatteriet säkerställer en lång och näst intill underhållsfri livslängd. Detta är en betydande förbättring jämfört med traditionella fordon vilka ofta kräver frekvent underhåll och service.

En annan fördel med PRO Litium 3300 är att dess batteristorlek kan anpassas så att fordonet kan användas under en hel arbetsdag utan behov av mellanladdning.

E-TRON AB har länge varit en pålitlig leverantör av eldrivna arbetsfordon till kyrkogårdar över hela Sverige och har ett flertal modeller anpassade för kyrkogårdsskötsel.

Med detta nya tillskott kan Köpings pastorat nu se fram emot en effektivare och mer miljövänlig skötsel av kyrkogårdarna. Det kommer inte bara att gynna de anställda som får bättre arbetsredskap utan också besökarna som kommer att uppleva en tystare miljö.

Publicerades: 20 november, 2023