Eldrivet arbetsfordon till Köpings Bostads AB

Köpings Bostads AB förstärker sin eldrivna fordonsflotta med PRO Litium 3800

Köpings Bostads AB som är ett av Sveriges äldsta allmännyttiga bostadbolag har utökat sin fordonspark med det eldrivna arbetsfordonet PRO Litium 3800. Detta tillägg till deras fordonsflotta markerar ett fortsatt engagemang i hållbarhet och effektivisering av deras verksamhet.

PRO Litium 3800 med sin robusta design är utrustad med både flak och låsbart skåp, vilket gör det idealiskt för förvaring av verktyg och annan utrustning som krävs i den dagliga fastighetsskötseln. Fordonet kombinerar funktionalitet med hållbarhet, tack vare dess starka motor och effektiva litiumbatteri. Den tekniska konstruktionen med en stark motor, litiumbatteri och ett chassi byggt av rostfritt stål och aluminium tillför både hållbarhet och pålitlighet, och gör fordonet i stort sett underhållsfritt.

Fordonet har en topphastighet på 30 km/h och har registreringen Motorredskap klass II, vilket innebär att det kan framföras med antingen AM-behörighet (moppekort) eller traktorkort. Detta gör fordonet tillgängligt för en bredare grupp förare inom Köpings Bostads AB. En ytterligare fördel med denna klassificering är att fordonet undantas från både fordonsskatt och krav på kontrollbesiktning, vilket bidrar till lägre driftskostnader.

Köpings Bostads AB, som grundades 1917 under namnet ”AB Smålägenheter i Köping”, har en lång historia av att förvalta och utveckla bostäder. Med över 2 700 lägenheter under sin förvaltning i Köpings tätort, Kolsva och Munktorp, visar detta senaste förvärv av PRO Litium 3800 deras fortsatta engagemang för en hållbar, effektiv och moderniserad fastighetsförvaltning.

Publicerades: 3 januari, 2024