Eldrivna arbetsfordon till Botkyrkabyggen 1

E-TRON AB vinner stor upphandling av eldrivna arbetsfordon till bostadsbolaget Botkyrkabyggen

Bostadsbolaget Botkyrkabyggen har slutfört en upphandling via HBV om totalt 13 st eldrivna arbetsfordon för användning inom fastighetsskötseln. E-TRON AB blev den vinnande leverantören med modellen PRO Litium 3800. HBV är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag.

– Vi är såklart jätteglada att vinna den här upphandlingen. Inte bara för själva affären i sig utan Botkyrka är ju faktiskt hemmaplan för oss, så det är extra roligt. Vi har återigen fått kvitto på att vi har de bästa fordonen för den här typen av verksamheter, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

Modellen som valdes är en PRO Litium 3800 utrustad med flak och skåp integrerat i chassit. Det är ett robust eldrivet arbetsfordon endast ca. 1,2 meter bred vilket ger en bra framkomlighet i bostadsområden där vanliga fordon har svårt att ta sig fram. Fordonet har stark motor, kraftigt chassi i rostfritt stål och aluminium samt litiumbatteri på 21 kWh.

Stort fokus har lagts på förarens arbetsmiljö där framruta, säten och kupé är eluppvärmda. Fordonet är utrustad med ställbar ratt, servostyrning, komfortstolar med trepunktsbälte samt backkamera.

Botkyrkabyggen är det största bostadsbolaget i Botkyrka och ägs av Botkyrka kommun. De äger och förvaltar cirka 10 800 bostäder. Bolagets hållbarhetsarbete är kopplat till Agenda 2030 och utbytet av fossilbränsledrivna fordon pågår fortlöpande. Målet är att vara helt fossilbränslefria senast 2030.

Publicerades: 16 maj, 2022