Elfordon fastighethetsskötsel Allbohus

Allbohus satsar vidare på PRO Litium 3800 VAN

E-TRON AB har fått fortsatt förtroende som leverantör till Allbohus Fastighets AB. Det allmännyttiga bostadsbolaget har återigen valt modellen PRO Litium 3800 VAN för användning inom bolagets fastighetsskötel.

– Det är glädjande att vi fortsatt får vara delaktiga i deras strävan efter en grönare och mer effektiv drift, säger Daniel Emmendörfer som är försäljningsansvarig på E-TRON AB.

Det eldrivna arbetsfordonet PRO Litium 3800 VAN som utvecklats i Sverige har blivit känt för sin robusthet och smidighet. Chassi, hytt, underrede och flak är byggd med en kombination av rostfritt stål och aluminium vilket bidrar till lång livslängd och minimala underhållsbehov. Dessutom är den utrustad med ett underhållsfritt litiumbatteri och E-TRON AB’s egna batterivärmepaket som garanterar en effektiv och hållbar drift även när det råder minusgrader.

Ett annat särskiljande inslag i PRO Litium 3800 VAN är dess 4G-system. Systemet erbjuder avancerade funktioner såsom Fleet management och möjlighet till direkthjälp från tekniker genom fjärravläsning, vilket underlättar drift och underhåll. Med en topphastighet på 30 km/h är fordonet idealiskt för bostadsområden och stadsmiljöer. Fordonet är registrerat som Motorredskap klass II och kräver endast AM-behörighet eller traktorkort för att få framföras. Denna typ av registrering innebär dessutom att fordonet är befriat från fordonsskatt och kontrollbesiktningar.

Allbohus är Alvesta kommuns största aktör inom bostadssektorn med en historia som sträcker sig tillbaka till 1948. Med över 1900 lägenheter och 200 lokaler i sin förvaltning är Allbohus en betydande spelare i regionen. Deras val av PRO Litium 3800 VAN signalerar en stark tro på grön teknik och dess roll i framtiden inom fastighetsförvaltningen.

Samarbetet mellan E-TRON AB och Allbohus visar ett lysande exempel på hur svensk innovation och miljömedvetenhet kan samverka för att skapa hållbara och effektiva lösningar för framtidens bostadsområden.

Publicerades: 15 januari, 2024