Golfbilar med flak som arbetsfordon

En golfbil med flak? Nej våra eldrivna arbetsfordon är raka motsatsen

Bakom begreppet golfbil så döljer det sig mer än man kanske kan tro. Trots att det används som en sorts allmän benämning på ett litet smidigt fordon som ofta används för att transportera personer och utrustning på de lite större golfbanorna, så har dessa fordon både en specifik utformning och en väldigt lång och mångfacetterad historia som intressant nog även sammanlänkar med framväxten av smidiga eldrivna arbetsfordon. På många sätt har golfbilen nämligen använts som en förlaga till arbetsfordon.

Men detta betyder definitivt inte att alla eldrivna arbetsfordon eller golfbilar är likvärdiga. Tvärtom finns det numera väldigt många variationer mellan olika modeller. Medan många arbetsfordon i grund och botten är golfbilar med extra utrustning, så har vi valt att värna om smidigheten, men inte låtit oss vara bundna av de begränsningar som golfbilars konstruktion medför. Så vad är egentligen skillnaden mellan våra elfordon och andra arbetsfordon med golfbilen som förlaga?

Eldrivet arbetsfordon istället för golfbil med flak

Därför är våra eldrivna arbetsfordon långt ifrån golfbilar med flak

Det är väldigt vanligt förekommande att de eldrivna och lite mer smidiga arbetsfordonen i grund och botten är ombyggda golfbilar. Även om detta helt klart har sina fördelar så är det sällan en bra idé om man behöver ett regelrätt arbetsfordon som klarar dagliga krävande påfrestningar. För i samband med ombyggnation så spenderas nämligen väldigt lite tid på att förbättra motoreffekt, lastkapacitet, dragkraft, väderbeständighet och andra saker som inte minst blir avgörande vid arbete under nordiska förhållanden. Ofta så blir resultatet helt enkelt en traditionell golfbil med flak, vilket sällan lever upp till de höga förväntningar som många har på arbetsfordon.

Vi har gjort det aktiva valet att inte begränsas av golfbilens konstruktion men låtit oss inspireras av dess smidighet och enkelhet. Så vad är det egentligen som skiljer våra eldrivna fordon från golfbilar? Utan att göra det hela alltför omständligt så kan vi konstatera att våra fordon är konstruerade för att faktiskt vara arbetsfordon, medan de fordon som motsvarar golfbilar med påbyggnad har helt andra användningsområden.

Här är några av de saker som särskiljer våra arbetsfordon från golfbilar och liknande småbilar.

  • Avsevärt mycket mer robust och pålitlig konstruktion som gör dem väl lämpade som riktiga arbetsfordon.
  • Klarar utan problem av långvarigt arbete under nordiska säsongs- och väderförhållanden.
  • Högre lastkapacitet än golfbilar med flak, vilket gör att de kan användas för transport av mer krävande saker.
  • Högre vridmoment säkerställer bra motorstyrka och unikt hög dragvikt.

Detta är bara ett axplock av de fördelar som våra fordon har jämfört med ombyggda golfbilar. Samtidigt som vi definitivt erkänner det unika i golfbilarnas konstruktion, så har vi sett var deras begränsningar gör dem olämpliga som grund för arbetsfordon. Därför är våra arbetsfordon långt ifrån golfbilar med flak. Tvärtom är de helhjärtade arbetsfordon som tagit golfbilarnas styrkor och fördelar, och gjort dem till en given del av helheten. Därför är våra arbetsfordon alltid ett bra val.

Publicerades: 7 december, 2020