Upphandling av elfordon Lunds kommun

E-TRON AB vinner Lunds Kommuns upphandling om inköp av fem eldrivna arbetsfordon

Lunds Kommun har genomfört en upphandling om inköp av fem eldrivna arbetsfordon till Serviceförvaltningen. Fordonen ska användas inom park- och gatuskötsel. Vinnare av upphandlingen blev E-TRON AB med fordonsmärket PRO Litium.

Upphandlingen avser fyra fordon i klassen Motorredskap klass 2 och ett fordon i klassen N1 – lätt lastbil. Leverans av fordonen har redan påbörjats.

– Det är oerhört roligt att vi tar hem ännu en upphandling. Det är ett bevis på att våra fordon håller hög klass och att vi som leverantör en hög servicenivå, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

Lunds Kommun är Sveriges tolfte största kommun och är en av Lunds största arbetsgivare med ca 11 000 anställda. Organisationen består av 11 förvaltningar med olika ansvarsområden. Kommunen ansvarar för en stor del av samhällsservicen till Lundaborna.

Kommunens hållbarhetsarbete följer Agenda 2030 – en resolution antagen av FN:s generalförsamling. Lund har dessutom utsetts till “Årets klimatstad 2022 i Sverige” av WWF.

Publicerades: 10 oktober, 2022