Elfordon på Smådalarö Gård

Smådalarö Gård Spa & Hotell satsar på eldrivna servicefordon

Det är sommar och solen skiner äntligen igen efter några dagar med lägre temperaturer och grå himmel. Med andra ord ett perfekt tillfälle att besöka skärgården. Så jag bestämde mig för att ta en sväng till Smådalarö Gård för att besöka vår kund Sabis som driver Spa och hotell där.

Smådalarö Gård ligger vackert i en bukt precis vid vattnet i idyllisk skärsgårdsmiljö. Huvudbyggnaden byggdes redan 1810 som boningshus och först långt senare på mitten av 1980-talet byggdes det om till konferensanläggning. Sedan 2011 ägs Smådalarö Gård av familjeföretaget Sabis som driver restauranger, caféer, hotell- och mötesanläggningar samt matbutiker i Stockholm med omnejd.

Sedan Sabis tog över har anläggningen byggts ut och vidareutvecklats till ett komplett Spa och hotell och rymmer idag totalt 110 hotellrum. Vill man göra något mer än att bara bo och spa’a finns även en 9-håls golfbana och möjlighet till andra aktiviteter som padel, tennis och vattensporter.

Sabis och Smådalarö Gård satsar stort på hållbarhet och har som ett led i detta investerat i en PRO Litium 3800 VAN från oss på E-TRON AB. Jag ville såklart få lite feedback på hur det har gått sedan fordonet levererats så jag möter upp med Mathias Sternlind som sedan 2005 arbetar som fastighetschef för att kolla läget.

Hej Mathias, hur har det fungerat med ert nya arbetsfordon?

– Vi är jättenöjda. Från de fordon vi hade innan är det stor skillnad. De senaste 20 åren har vi haft ett par elfordon från ett annat märke, men de har tyvärr hållit låg kvalitet. Efter åtskilliga reparationer tröttnade vi och bestämde oss för att satsa på något nytt, säger Mathias.

Vad använder ni fordonet till?

– Fordonet används som servicefordon till fastigheterna. Vi kör grejer, verktyg, till och med möbler. Vi har en verkstad här på gården men det är stora avstånd att flytta grejer. Skåpet rymmer mycket så det är bra att slippa åka flera gånger. Terrängen här är också rätt kuperad med en hel del backar men det klarar fordonet utan problem, fortsätter Mathias.

De lider heller ingen brist på batterikapacitet. Enligt Mathias förbrukas förvånansvärt lite av batteriet under en hel arbetsdag.

– När arbetsdagen är slut återstår ca 70% av batterikapaciteten så vi behöver aldrig oroa oss över stillestånd, säger Mathias.

Vad har du mer att säga om fordonet?

– Jag blev imponerad av uppbyggnaden av chassit. Väldigt välgjort. Fordonet håller hög kvalitet rakt igenom och har bra komfort. Den är helt enkelt perfekt för våra behov, avslutar Mathias.

Med de fina avslutningsorden tackar jag Mathias för besöket och beger mig tillbaka mot Tumba igen. Men det lär inte bli sista gången jag besöker Smådalarö Gård.

Andreas Magnusson
Marknadschef, E-TRON AB

Publicerades: 25 juli, 2022