Partillebo nya eldrivna arbetsfordon

Partillebo utökar sin fossilfria fordonspark med 3 st PRO Litium Carrier XL

I arbetet mot en mer hållbar framtid har det kommunalägda bostadsbolaget Partillebo AB tagit ett viktigt steg genom att införliva tre nya PRO Litium Carrier XL från E-TRON AB i sin fordonspark. Denna investering är ännu ett steg i företagets strävan att uppnå en fossilfri verksamhet till år 2030.

PRO Litium Carrier XL är ett smidigt eldrivet arbetsfordon som kombinerar kraft och hållbarhet. Den är speciellt utformad för att möta de tuffa kraven i vardagligt arbete. Med sin robusta konstruktion helt i aluminium och rostfritt stål är den både hållbar och effektiv. Fordonet har en kraftfull motor med högt vridmoment och ett litiumbatteri som utrustats med ett innovativt värmepaket för att säkerställa problemfri användning även under kyliga vinterdagar.

Fordonet har även en flexibel laddningsmöjlighet tack vare en ombordladdare och Typ 2-uttag som gör att fordonet enkelt kan laddas via vanligt eluttag eller laddbox. Den smarta designen med kombinerat skåp och flak öppnar upp för en mångsidig användning, där verktyg och material kan förvaras effektivt och säkert samtidigt som last transporteras på flaket.

Fordonet har en maxhastighet på 30 km/h och är registrerat som Motorredskap klass II. Det betyder att den kan köras av personer med AM-behörighet, ofta känt som moppekort, eller med traktorkort. En annan stor fördel med denna typ av registrering är att fordonet är befriat från fordonsskatt och behöver inte genomgå regelbundna kontrollbesiktningar. Detta bidrar till att hålla nere driftkostnaderna.

Partillebo AB äger och förvaltar cirka 3 900 bostäder och omkring 230 000 kvadratmeter lokaler. Bostadsbolaget har visat ett tydligt engagemang för miljön genom att gradvis ersätta sina fossildrivna fordon med elektriska alternativ. De fossildrivna bilarna har idag helt fasats ut och alla servicetekniker samt driftavdelning använder nu elbilar i sitt vardagliga arbete.

Investeringen i de nya eldrivna arbetsfordonen är inte bara en investering i modern teknik, utan också ett starkt budskap om Partillebos engagemang för miljön och en hållbar framtid. Med en klar vision om en fossilfri verksamhet till 2030 visar Partillebo vägen för andra företag och kommuner att följa efter i strävan efter en grönare framtid.

Publicerades: 8 januari, 2024