Eldrivna transportfordon

Eldrivna transportbilar: Framtidssäkrad transport

Med de uttryckta ambitionerna att på EU-nivå göra Europa fossilfritt till 2050 så har vi fått svart på vitt att vi lever i miljömässigt föränderliga tider. För att undvika oförutsedda utgifter och en svår framtida omställning är det redan nu dags att fundera på vad som krävs för att övergå till helt och hållet fossilfri transport.

Som en del av vår verksamhet så ser vi ständigt till att våra fordon lever upp till såväl nuvarande som kommande krav på miljöfordon. Vi arbetar ständigt med att vidareutveckla och förfina våra eldrivna transportfordon och har redan nu ett flertal certifierade och framtidssäkrade elfordon som klarar de allra högsta miljökraven, och samtidigt är tillräckligt effektiva, starka och praktiska för att ersätta befintliga fordon.

Fossilfri transport redan idag

I vårt växande utbud av fossilfria transportfordon har vi numera ett stort antal helt och hållet fossilfria fordon som lever upp till samtliga förväntningar som man annars har på traditionella alternativ. Vi är väldigt stolta över att våra eldrivna transportfordon lyckas passera de allra mest strikta säkerhets- och effektivitetstesterna, utan att kompromissa med vare sig bekvämlighet, kapacitet eller motorkraft.

Genom att kombinera pålitlig konstruktion med innovativ teknik så kan vi redan nu tillhandahålla fossilfria transportbilar som är redo för framtidens miljö- och säkerhetskrav. Och även om vi är väldigt nöjda över vårt befintliga utbud av eldrivna transportfordon, så strävar vi ständigt efter att förbättra och förfina våra modeller för att möta kommande och ännu mer strikta miljökrav.

Eldrivna transportfordon: Addax N1 och Pro Litium MAX

Addax N1 och Pro Litium MAX är i nuläget såväl våra allra mest populära fossilfria transportfordon som våra två flaggskeppsmodeller. De kan utan problem ersätta många befintliga transportlösningar, och i stor utsträckning förenkla er egen övergång till fossilfri transport. Med fokus på pålitlighet och säkerhet så är det här två eldrivna transportfordon som vi är övertygade kommer att vara en given del av den framtida svenska transportbranschen. Men vad är det egentligen som gör Addax N1 och Pro Litium MAX unika i förhållande till övriga fossilfria transportmedel?

Addax N1: Fossilfritt transportfordon i N1-klassen

Addax N1 är ett av våra eldrivna transportfordon som är homologiserat i enlighet med europeiska N1-klassen. Därmed är det även det första elektriska transportfordon som lever upp till verkliga krav avseende krock- och brandsäkerhet. Därför kan vi på objektiv och saklig grund påstå att det är ett tryggt och framtidssäkrat val när det kommer till eldrivna transportfordon. Trots strikta krav avseende miljö, batteritid och tillförlitlighet har Addax N1 en topphastighet på 70 km/h vilket gör det till ett bra val även för mer krävande transporter.

Eldriven lätt lastbil - Addax N1 kombinerad
Addax N1 med kombinerat skåp och tippflak

Pro Litium MAX: Unik kapacitet i smidigt utförande

För mer lokal transport, och för företag med personal utan B-körkort, så är PRO Litium MAX ett riktigt bra val, då den låga maxhastigheten gör att det räcker med AM- eller traktorkort. Trots detta klarar det här fossilfria transportfordonet väldigt tung last, och kan tack vare imponerande dragkapacitet användas för de flesta transportuppdrag.

Elektrisk lätt lastbil PRO Litium MAX

Publicerades: 28 september, 2020