Eldriven sopbil PRO Litium MAX GT

Kolmårdens djurpark investerar i eldriven sopbil från E-TRON AB

Kolmårdens djurpark, en av Sveriges mest besökta attraktioner, har gjort en ny investering för att bidra till en mer hållbar framtid. Parken har nyligen införskaffat en eldriven sopbil från E-TRON AB för att smidigare hantera tömningen av parkens soptunnor.

Kolmårdens djurpark har drygt 600.000 besökare per år och investerar kontinuerligt i hållbarhet. Som exempel drivs parken av 100% grön el, överbliven mat omvandlas till biogas och engångsartiklar av plast har ersatts med miljövänliga material.

Det nya inköpet av sopbilen PRO Litium MAX GT är ett viktigt komplement i detta arbete. Besökare till Kolmårdens djurpark kan nu njuta av en mer hållbar och tystare miljö medan de utforskar parkens spännande utbud av djur och aktiviteter.

E-TRON AB är en svensk utvecklare av eldrivna arbetsfordon. Med sitt egna fordonsmärke PRO Litium har företaget de senaste åren seglat upp som en av Sveriges största leverantör inom professionella elfordon.

Snabbfakta PRO Litium MAX GT

  • Byggd i aluminium och rostfritt stål
  • Lastvikt: ca. 1000 kg
  • Litiumbatteri 21,3 kWh
  • AC-motor 76V, 9 kW kontinuerlig effekt
  • Förstärkt med HD-bakaxel, 350 Nm vridmoment
  • Bakmonterad hydraulisk kärlvändare för 190-660 kärl
  • Hydrauliskt tippflak

Fordonet är registrerad som Motorredskap Klass 2 med topphastighet 30 km/h. Den får framföras på allmän väg med som lägst AM-behörighet eller traktorkort.

Fleet management och fjärravläsning

PRO Litium MAX GT är även utrustad med ett 4G-system som bland annat erbjuder möjlighet till Fleet managment och direkthjälp från tekniker genom fjärravläsning av serviceåtgärder, vilket spar både tid och kostnad vid problem som kan avhjälpas på distans.

Publicerades: 30 januari, 2023