Eldrivna arbetsfordon till Göteborgs begravningssamfällighet

Leverans av fyra PRO Litium Carrier till Göteborgs begravningssamfällighet

Vi på E-TRON AB har återigen fått leverera eldrivna arbetsfordon till Göteborgs begravningssamfällighet. Denna gång gällde leveransen fyra stycken PRO Litium Carrier som ska bistå vid underhållet av kyrkogårdarna i Göteborg.

PRO Litium Carrier är utformad för att vara smidig och effektiv inom park- och kyrkogårdsskötsel. Den är framtagen i nära samarbete med våra kunder och erbjuder ett stabilare och kraftfullare alternativ jämfört med de modifierade golfbilar som finns tillgängliga på marknaden.

Fordonets kompakta dimensioner, endast 125 cm i bredd och 250 cm i längd, gör att den lätt navigerar genom smala passager samtidigt som den korta svängradien underlättar manövrering i trånga utrymmen.

Vidare är PRO Litium Carrier konstruerad med ett robust chassi i aluminium och rostfritt stål, utrustad med en kraftfull elmotor och utrustad med underhållsfria LiFePO4-litiumbatterier (litiumjärn), vilket garanterar pålitlighet och långvarig prestanda.

Göteborgs begravningssamfällighet som förvaltar 36 kyrkogårdar över fyra områden (östra Göteborg, Hisingen, västra Göteborg och södra skärgården) är en av Sveriges största kyrkogårdsförvaltningar inom Svenska kyrkan. Denna leverans är en del av det ramavtal som E-TRON AB vann 2021 och som sträcker sig fram till 2025.

Vi är övertygade om att dessa nya fordon kommer att bidra till effektivare och miljövänligare kyrkogårdsskötsel i regionen.

Publicerades: 22 januari, 2024