Elektrisk UTV till Sundbybergs stad

Leverans av 100% elektrisk UTV till Sundbybergs Stad

Sundbybergs Stad har nyligen utökat sin fordonspark med en 100% elektrisk Utility Terrain Vehicle (UTV) levererad av E-TRON AB. Det aktuella fordonet, en Corvus Terrain EX4, är avsett för underhåll och skötsel av parker och grönområden runt Sundbybergs idrottsplats.

Corvus Terrain EX4 utmärker sig som den första fyrhjulsdrivna UTV:n på den svenska marknaden som drivs helt av litiumbatterier. Fordonet är konstruerat för att hantera både vägkörning och svår terräng med sin fyrhjulsdrift, robusta chassi och design som prioriterar både hållbarhet och komfort.

Med en topphastighet på cirka 40 km/h och en räckvidd på upp till 100 km erbjuder Terrain EX4 en praktisk lösning för arbetsuppgifter som kräver rörlighet och flexibilitet. Fordonet är godkänd enligt EU:s T1a-standard vilket gör den laglig att framföra på allmän väg, och kräver endast traktorkort eller AM-behörighet.

Sundbyberg som är beläget i Stockholms län är en av Sveriges minsta men samtidigt mest tätbefolkade kommuner. Staden har en aktiv förvaltning som fokuserar på hållbar utveckling och strävar efter att erbjuda hög livskvalitet för sina invånare. Genom att införliva eldrivna fordon som Corvus Terrain EX4 i sin verksamhet tar Sundbybergs stad ett konkret steg mot sitt mål att minska miljöpåverkan från sin fordonspark som i linje med stadens miljömål ska vara utsläppsfri senast år 2028.

Publicerades: 6 februari, 2024